LED světlo zvýší kvalitu vašeho života a zároveň ušetří energii

V současnosti je LED světlo energeticky nejefektivnější volbou ze všech ostatních možností svícení.

Pokud je pro vás důležité chránit životní prostředí, je to rozhodně jedna z možností, jak se na tom neodmyslitelně podílet a šetřit elektřinu pomocí správného výběru světla.

Ekologický aspekt: LED světla obsahují méně škodlivých látek a mají menší ekologický otisk ve srovnání s jinými typy osvětlení. Tyto vlastnosti mohou rozhodně přispět k z zlepšení životního prostředí.

Nižší měsíční účty za elektřinu

Pro běžného Čecha je také důležitý rodinný rozpočet a nikdo by nechtěl utrácet peníze tam, kde se dají ušetřit.

Úspora energie a nákladů: Moderní LED diody jsou mnohem efektivnější než jejich předchůdci, a to ani nezmiňujeme zastaralé plynové výbojky, které již málokdo používá.

Porovnáme-li procento úspory energie LED žárovky a klasické žárovky, výsledek bude zřejmý. LED žárovky s 8 až 10krát menším výkonem v porovnání se žárovkami jsou schopny vyzařovat stejné množství světla.

Kvalita života

Určitě stojí za zmínku, že moderní LED lampy jsou také mnohem bezpečnější. Nespálí vás, pokud je budete chtít vyměnit ihned po vypnutí a pokud se bavíme o žárovkách například v lampě na dětském psacím stole, nemusíte se bát, že se náhodou popálí vaše dítě nebo, že plastová lampa začne vlivem tepla tát. Vždyť jen obyčejná žárovka se dokáže zahřát až na 250 °C. Tím mine až 90 % přijaté energie pro tvorbu tepla (tzv. tepelné ztráty).

LED lampy se často srovnávají se zářivkami, které také spotřebovávají málo elektřiny. Fluorescenční zařízení však obsahují výpary rtuti, takže jsou potenciálně nebezpečné pro zdraví a životní prostředí.

Technologie LED světel umožňuje regulovat teplotu světla, což umožňuje v místnosti vytvořit atmosféru, na jakou máte právě náladu. Teplé světlo může vytvořit útulnou, romantickou atmosféru, zatímco chladné světlo je ideální pro činnosti, které vyžadují bdělost a soustředění.

 

Koupí LED světla investujete do své budoucnosti. Počáteční náklady na LED žárovky jsou sice vyšší než běžné žárovky, ale náklady na nákup takových žárovek se zaručeně rychle vrátí.